Bundestagu :7 arsyet për të thënë “JO”

Bota

VOTIMI NE FOCUS -1Berlin – Sot është dita e vërtetë ku vendoset fati i mëtejshëm për Greqinë. 630 anëtarët e parlamentit kanë ardhur sot në takim të veçantë të vetme me temë: Paketa e tretë shpëtimi për Athinën!

Deputetët e Qeverisë Federale duhet të votojnë në fund pas tre orë debati për negociatat me Greqinë, për një paketë të tretë kredi ndihme : 86 miliardë €. Tashmë është vendimi i 6-të për Greqinë.  Kancelarja Angela Merkel ka grupin e saj të vet që ende nuk ka thënë fjalën e tyre. Në grupin parlamentar CDU 48 deputetë kanë njoftuar se do votojnë me “J0” në Bundestag për Greqinë, ndërsa tre deputetët e tjerë duan të abstenojnë.

Sondazhi i fundit:

Gjermanët, sipas një sondazhi të ri ka një diferencë të ngushtë kundër programit të ndihmës të tretë për Greqinë!

Sipas Televizionit ARD, 49 për qind e gjermanëve nga ana tjetër janë shprehur se negociatat Bundestagut për asistencë të mëtejshme për vendin e mbytur në borxhe miraton krizën në votimin e sotëm.

  • 46 për qind janë në favor të Bundestagu dhe pajtohen për negociata.
  • Vetëm 11 për qind janë shprehur se ekonomia greke ka avancuar në mënyrë radikale me paketën e shpëtimit.
  • 85 për qind besojnë që qeveria greke do të jetë në afat të gjatë dhe do varet nga ndihma e vendeve të BE-së.votimi ne focus-3