Coronavirusi : Kina i dhuron Austrisë 130 ton pajisje, 1.5 milionë maska dhe 450,000 kostume mbrojtëse

219

Solidariteti midis vendeve të ndryshme nuk ka kufi, nuk njeh largësi, coronavirusi i bashkon më shumë se kurrë.

Sot pasdite në aeroportin e Vjenës mbritën nga Kina 130 ton pajisje mbrojtese me 1.5 milion maska të frymëmarrjes dhe 450,000 kostume mbrojtëse që janë të nevojshme urgjentisht për mjekët dhe infermierët përballë epidemisë së koronavirusit.

Një ndihmëse që do zgjerojë kapacitetet për ekzaminime, personelit të spitaleve, gjithashtu do të jetë në gjendje të testohet rregullisht në të ardhmen.