Danimarka: Energjia e rinovueshme 47% me anën e erës

298

Më 2019, Danimarka erdhi edhe më afër energjisë së rinovueshmem, një vend i njohur për risitë e tij, arrin të rrisë prodhimin e energjisë së erës.

Konkretisht, vendi ka rritur gradualisht përdorimin e energjisë së erës, pasi sipas kompanisë së energjisë elektrike të vendit, “Energinet”, vitin e kaluar prodhimi i energjisë së erës arriti në 41%.

Kështu, 47% e këtij viti arritën të thyejnë rekordin e vendit, i cili kishte arritur në 2017 dhe arriti në 43%, duke hedhur një hap më afër qëllimit të 11-të të Zhvillimit të Qëndrueshëm të OKB-së, për qytete dhe komunitete më të qëndrueshme.