Drama vdekjeprurëse në Mesdhe

Emigracioni Foto e Ditës

drama ne mesdhe

Qindra emigrantë afrikanë janë vendosur në një anije të vjetër druri me drejtim për në Itali. Më shumë se dy duzina njerëz kishin vdekur në këtë anije, nga asfiksimi i numri i madh në bord. Në anije të tjera, trupat pa jetë ndodhen në borde, duke i detyruar të mbijetuarit të ngjiten mbi trupat e udhëtarëve e tyre të pa jetë.

Aris Messinis, një fotograf i Agjensisë France-Presse që ndodhej në bordin e varkës së shpëtimi Astral, tha se kur nuk kishte parë ndonjëherë një dramë të tillë.

Emigrantë nga Eritrea, Etiopi, Somali, Nigeri dhe vende të tjera u gjetën nga varka e shpëtimit Astral të martën, pjesë e një valë prej më shumë se 11.000 shpëtuar në Mesdhe nga grupet e ndihmës dhe Rojet bregdetare italiane vetëm këtë javë. Emigrantët në bordin e një anije të madhe prej druri, të cilat mund të ketë mbajtur 1.000 njerëz – rreth pesë herë kapacitetin e saj – ka pritur çmendurisht për ndihmë. Disa u hodhën në ujë. Zyrtarët e Migracionit dhe grupet e shpëtimit në Evropë thonë se rruga nga Afrika Veriore mbetet vdekjeprurëse. Joel Millman, një zëdhënës i Organizatës Ndërkombëtare për Migrim, tha se të paktën 38 trupa pa jetë emigrantë u gjetën në Mesdheut hënën dhe të martën, duke përfshirë edhe ato që gjenden nga varka e shpëtimit Astral.

drama ne mesdhe-2