Emigracioni ilegal: Greqia për muajin gusht deboi 412 shqiptarë, qe nga fillimi i vitit ka dëbuar 4.679 shqiptare

Emigracioni Greqi

Policia greke me anen e nje njoftimi per shtyp me 7 shtator njofton se per muaji gusht jane debuar 911 emigrante, midis tyre edhe 412 shqiptare per në vendet e tyre të origjinës. Per cdo muaj ne dy dekadat e fundit policia greke jep njoftim per shtyp lidhur me debimet e emigranteve ilegal nga Greqia.

Keto debime jane bere në kontekstin e planifikimit operativ për të trajtuar imigracionin e parregullt.

Në dem të këtyre shtetasve të vendeve të treta, jane vendimet për kthim dhe deportim lëshuar për hyrje të paligjshme në Greqi nga Shërbimet Policore Greke. Si gjithnje numri më i madh i kthimeve ishte për Shqipërinë 412, Irakun 118, Pakistanin 97, Gjeorgjinë 51, Turqinë 39, Iranin 38, Algjerin  dhe Bangladeshi 19.

Ne total që nga fillimi i vitit janë debuar gjithsej 8,865 persona, nga keta 4.679 shqiptarë