Spanje: Deri ne 60% të miturit e emigranteve të pashoqëruar

768

Numri i të miturve të huaj të pashoqëruar që mbërrijnë në Spanjë u rritën me mbi 60 për qind në vitin 2017, sipas shifrave më të fundit të qeverisë.

Vitin e kaluar, 6,414 të mitur kanë mbërritur në territorin spanjoll, si rezultat i rritjes së presionit përgjatë të ashtuquajturit rrugë mesdhetare perëndimore. Kjo ishte 2,417 më shumë se në vitin 2016, sipas vlerësimeve të ministrisë së brendshme. Nga totali, 2,177 ishin nga Maroku.

Në përgjithësi, 17,413 fëmijë të pashoqëruar dhe adoleshentë kanë ardhur në Spanjë që nga viti 2014, deklaroi ministria. Raporti konfirmon të dhënat zyrtare, sipas të cilave 14 përqind e 28,349 emigrantëve që mbërritën në Spanjë vitin e kaluar ishin të mitur. Për më tepër, këto shifra pasqyrojnë vetëm ata të rinj të njohur për autoritetet dhe mosha e të cilëve është përcaktuar. Ata nuk përfshijnë të miturit të cilët vendosin të kalojnë veten si të rritur, në mënyrë që të mos përfundojnë në qendrat e pritjes.

2 në 3 kërkesa për azil u refuzuan

Vetëm rreth 100 të mitur të pashoqëruar kanë aplikuar për azil në katër vitet e fundit dhe vetëm 31 janë dhënë mbrojtje, sipas ministrisë së brendshme të dhënat e qyteteve nga raporti. Kjo do të thotë që 2 në 3 aplikacione janë refuzuar. Deri tani grupi më i madh sipas shtetësisë vjen nga Maroku (64.8 për qind në vitin 2017), e ndjekur nga Algjeria (9.6 për qind). Sirët ishin grupi i dytë më i madh vetëm në 2014, ndërsa numri i të miturve që vijnë nga Bregu i Fildishtë është trefishuar nga 72 në vitin 2016 deri në vitin 208 vitin e kaluar.
Këtë e pëlqejnë %d blogues: