Erdogan u bën thirrje popullit turk të jetë gati për mobilizim

1028

Presidenti turk në një fjalim në qytetin Kahramanmara në Turqinë juglindore tha “le të jene te gjithë të gatshëm për të rekrutuar, edhe pse tani nuk ka nevojë të menjëhershme. Ne jemi në prag të një ringjalljeje të re. Pas takimeve që kemi bërë me udhëheqjen ushtarake  njerëzit tanë janë të ftuar të nxitojnë së pari me mua “.transmenton gazeta e perditeshme “Elefthero Tipos”

Erdogan në fjalimin e tij tha se hapësirat e tanishme të Turqisë arrin 780,000 kilometra katrorë dhe tha “kemi ardhur këtu nga 18 milionë kilometra katrorë”.

Menjëherë pas këtyre deklaratave, dhjetëra mijëra turq u përpoqën nëpërmjet e-maili qeverisjes në internet (e-devlet) filluan të kërkonin daljet e tyre dhe çfarë do të bënin nëse do të rekrutoheshin, duke rezultuar në një kolaps të të gjithë sistemin e Ministrisë së Mbrojtjes dhe të gjithë shërbimet e shtetit elektronik. Turqia per 35 dite me radhe vazhdon operacionet e saj ushtarake në Afrin te Sirias njoftoi presidenti turk se “1873 terroristët u vranë”.

 

 

 
Këtë e pëlqejnë %d blogues: