Erdogani për Refugjatët: Unë nuk i mbyll kufijtë, Greqia të hapë kufijtë e saj

276

Tayip Erdogan ka akuzuar Greqinë për mbylljen e kufirit për mosrespektimin e ligjit ndërkombëtar. Në të njëjtën kohë, ajo i bëri thirrje Greqisë të hapë kufijtë e saj, ndërsa njoftoi një takim të ri në Stamboll me Macron, Merkel dhe Johnson, raportojnë mediat greke.

“Greqia nuk e njeh të drejtën ndërkombëtare. […] Mitsotakis së pari duhet të mësojë Ligjin Ndërkombëtar. Ai duhet të lexojë Deklaratën Universale të të Drejtave të Njeriut.

Ata duhet ta dinë se ndjekja e vijës në kufi është vrasje. Janë 4 deri 5 refugjatë të vrarë në kufi, “tha Erdogan, duke kërcënuar të do të paraqesë në Asamblenë e Përgjithshme të KB-së, fotografi të njerëzve që ishin zhveshur në kufi.

Presidenti turk përsëriti gjithashtu se forcat greke në kufirin Evros po përdorin forcë për të parandaluar fluksin e mijëra migrantëve dhe refugjatëve që po qendrojnë në anën tjetër të kufirit.