Eurovision 2022: Spanja dërgon këngëtaren shqiptare Eleni Foureira në garën muzikore

Eurovizioni i këtij viti do të mbahet në Torino të Italisë dhe përgatitjet tashmë kanë filluar. Pak ditë më parë, në Palazzo Madama madhështore u hodh shorti i vendeve për dy gjysmëfinalet, me prezantues Carolina Di Domenico dhe Mario Acaba.

Dy netët do të zhvillohen të martën 10 dhe të enjten 12 maj, ndërsa finalja të shtunën më 14 maj.

Spanja ka shpallur pjesëmarrjen e saj në garën evropiane të muzikës. 30-vjeçarja Chanel Terrero do të këndojë “Slomo”. Lajmi pushtoi veçanërisht përdoruesit e Twitter, të cilët kuptuan menjëherë ngjashmëritë e saj të mëdha me Eleni Foureira, e cila ishte në garën për hir të Qipros në vitin 2018, duke zënë vendin e dytë, pozicioni më i lartë i marrë ndonjëherë nga shteti fqinj në garë.

Këtë vit në Eurovizion do të marrin pjesë 41 shtete, nga të cilat 36 do të kalojnë në gjysmëfinale, ndërsa Big Five, përkatësisht Franca, Gjermania, Mbretëria e Bashkuar, Spanja dhe Italia (vend pritës) do të shkojnë direkt në finale.