Greqi/ 1500 azilkërkues janë zhvendosur në Gjermani

161

Një grup prej 86 azilkërkuesish u nisën sot për në Hanover, Gjermani. Këta janë fëmijë që përballen me probleme serioze shëndetësore, së bashku me anëtarët e familjes së tyre, shumica e të cilëve ishin në ishujt e Egjeut Lindor. 

Ky largim përfundon programin specifik të zhvendosjes për 1,024 azilkërkues që filloi korrikun e kaluar. Sipas Ministrisë së Imigracionit, një total prej më shumë se 1500 njerëz janë larguar tashmë në Gjermani. Një tjetër 1,260 njerëz, kryesisht refugjatë të njohur, pritet të largohen në muajt e ardhshëm.

Më herët këtë mëngjes, 11 të mitur të pashoqëruar gjithashtu u nisën për në Bruksel. Vihet re se programi i zhvendosjes zbatohet nga Sekretariati Special për Mbrojtjen e të Miturve të Pashoqëruar dhe Ministria e Emigracionit dhe Azilit në bashkëpunim me Organizatën Ndërkombëtare për Migracionin, Shërbimin Evropian të Azilit dhe Komisionerin e Lartë të KB për Refugjatët dhe Financimet.