Greqi / Dyfishohen çmimet në 500.000 euro për marrjen e “Vizës së Artë”

Greqi

Qeveria po përgatit një ligj të ri që do të parashikojë vendosjen e një kufiri prej 500 mijë eurosh për të siguruar një leje qëndrimi përmes programit “Viza e Artë” për Selanikun, Mykonos dhe Santorinin, raportojnë mediat vendase.

Kufijtë për marrjen e “Vizës së Artë” dyfishohen kur investimi ka të bëjë me zona të veçanta.

Kjo do të parashikojë legjislacionin që qeveria po përgatit, tha zëvendësministri i Zhvillimit dhe Investimeve Nikos Papathanasis.

Në të njëjtën kohë, legjislacioni I ri mundësohet sigurimi i licencës në zona të shtrenjta dhe nëpërmjet blerjes deri në dy apartamente (p.sh. me vlerë 250 mijë euro secila), përderisa ato ndodhen në të njëjtën pronë.

Për sa i përket kohës së zbatimit të rregullores, vlen të theksohet se do të jepet një afat kohor deri në fillim të vitit 2023 për nënshkrimin e parakontraktave për blerjen e pasurive të paluajtshme, bazuar në ligjin aktual.