Greqi / Katër vdekje nga infeksioni i virusit të Nilit

374

Tridhjetë e pesë infeksione me virusin e Nilit Perëndimor dhe katër vdekje të pacientëve mbi moshën 80 vjeç janë regjistruar që nga fillimi i periudhës 2019 deri në 8 gusht.

Sipas Organizatës Kombëtare të Shëndetit Publik (EHEA) raport i përjavshëm epidemiologjik, 21 shpërthime kanë ndodhur nga Sistemi Qendror nervor (CNS, encefalit dhe / ose meningjit dhe / ose paralizë akute e lirshme) dhe 14 kishin ngjarje të buta. 35 rastet e infeksionit me virusin e Nilit Perëndimor janë regjistruar në vendbanimet në Njësitë Rajonale të Pellas, Pieria, Xanthi, Kavala, Larissa, Karditsa dhe Atika Lindore.

Përhapjet e virusit në Bashkimin Evropian janë raportuar në Greqi, Hungari, Rumani dhe Francë.