Greqi / Ministri i Emigracionit dhe Azilit: Sigurim shendetësor i përkoshëm për refugjatët dhe emigrantët

339

Duhet që të binte ky virus që më në fund të kuptohej se edhe refugjatët dhe emigrantët janë njerëz dhe se ata kanë nevojë për sherbim shendetësor.

Njoftimi është dhënë në media nga vetë ministri i Emigracionit dhe i Azilit Z. Notis Mitarachis duke theksuar se që nga sot, vihet në zbatim numrit i Sigurimit të Përkohshëm të të huajve dhe kujdesit shëndetësor (PAAYP) për të gjithë azilkërkuesit dhe emigrantët që ndodhen në Greqi. Numri i sigurimit do të jetë gati deri në fund të prillit.

Që do të thotë shërbim shendetësor për një peruidhë të caktuar për gjithë refugjatët dhe emigrantët që ndodhen në Greqi.