Greqi/ Përgjigja e Ministrisë se Drejtesisë për Videon në burgun Korydallos

445

Brenda 24 orëve nga publikimi i turpshëm i videos ka reaguar sot me një deklaratë, Ministria e Drejtësisë që nga ana e saj po komenton me zemërim publikimin e videos se sotme prej 37 sekondash, ku tregon vrasjen e një të burgosuri shqiptar në burgun e Korydallos më 14 janar te 2018.

“Kështu që për herë të parë ka një fenomen të gjerë kriminal që po qarkullon në qarqe të caktuara, ata vazhdimisht përpiqen t’i shmangin qytetarët nga riprodhimi i imazheve në një kohë kur marrja në pyetje dhe hulumtimi i policisë janë në një pikë kthese”, duke shtuar se ata bëjnë një luftë pastrimi.

Njoftimi i ministrisë thotë:

“Videoja aktuale” nga Korydallos “i referohet ngjarjeve të 14 janarit, të cilat tashmë janë duke u hetuar nga një hetues i veçantë dhe është një element i dosjes përkatëse të rastit. Sa i përket këtij rasti të veçantë, dihet se për herë të parë si drejtësia ashtu edhe qeveria kanë lëvizur me vendosmëri dhe shpejtësi për një çështje që askush nuk guxonte të prekë për vite. Luftimi i mafias në burgut. Rezultati ishte zbulimi i një rrethi të madh kriminal me të cilin askush nuk guxonte të përplaseshin përveç qeverisë së sotme. Hetimi gjyqësor vazhdimisht zbulon aspekte të reja të ciklit të dhunës dhe krimit. Kështu, për herë të parë, një fenomen kriminal i gjerë bie mbi qarqet specifike, të cilat vazhdimisht përpiqen t’i shmangin qytetarët nga riprodhimi i imazheve në një kohë kur marrja në pyetje dhe hulumtimi i policisë janë në një pikë kthese. Publikimi i këtyre imazheve në mënyrë të drejtpërdrejtë minon betejën e madhe gjyqësore dhe policore, shërben përshtypjelënëse dhe është pjesë e luftës së vazhdueshme kundër luftës së Ministrisë së Drejtësisë për burgjet e pastra dhe çrrënjosjen e qarqeve kriminale dhe interesat që i mbështesin ato”, përfundon njoftimi i ministrisë.

Kujtojmë se për vitin e shkuar gjeten vdekjen ne burgjet e ketij vendi 51 te denuar, ku ende nuk dihet se sa është numri i shqiptarve te vdekur pasi askush nga shteti shqiptar nuk ka deshire dhe vullnet te preke keto vrasje makabre ne vendin fqinje.