Greqi, sondazhi nxjerr opozitën me diference të madhe

Greqi

sondazhi ne greqi-2

Anketë e fundit tregon se hendeku me partinë kryesore dhe asaj opozitare  është e madhe, opozita ( Demokracia e Re) kryeson me 32%, krahasuar me  partinë qe drejton vendin Syryza me 16% .

Supriza  e këtij Sondazhi është se lë jashtë Parlamentit partinë ANEL të Pano Kahmenos, mimistrit aktual të mbrojtjes, që me 2% nuk siguron vendin ne Parlament. Lidhur pyetjes se kush mund te jete kryeministri më i përshtatshëm i vendit, 41.5% e të anketuarve grek ishte “asnjë”. Ndërsa pyetjes kush kryeministër ka popullaritet, përgjigja ishte se, Kyriakos Mitsotakis me 36%, ndërsa kryeministri aktual, Alexis Tsipras, preferon 19.5%. Në popullaritetin e liderëve politikë, së pari është Kyriakos Mitsotakis me 31% dhe të dytë Zoi Konstantopoulou  ( ish kryetare e parlamentit) me 27.5%. Alexis Tsipras, kryeministri aktual me 22%, Dimitri Koutsouba , kryetari i Partise Komuniste me 22.5%. Fofi Genimata m PASOK me 20%.

sondazhi ne greqi-4