Greqi / Sot në dy burgjet greke një i vdekur dhe dy shqiptarë të arratisur

453

Sot në mbrëmje dy të burgosur shqiptarë arritën të iknin nga burgu i Avlona pas orës 21.30  në mbrëmje. Një i burgosur ka kapërcyer telat me gjemba mbi murrin rethues të burgut, ndërsa jashtë ndodheshin forcat e policisë, të cilët kanë qëlluar në ajër për ti ndaluar ata. Në vazhdim nje i burgosur i dytë ka goditur me grushte policin dhe të dy kanë marrë arratinë. Burgz Avlona ndodhet ne periferinë e Athinës rreth 20 km larg dhe kryesisht vuajnë dënimin adoleshentët. Theksohet se në këtë burg kanë gjetur vdekjen dy femijë shqiptarë, ku njeri u vra nga polici gjatë një revolte për përmisimin e kushteve.

Gjithashtu sot në mëngjes gardianët e burgut në godinën “D” në Koridallo kanë gjetur të vdekur një 50-vjeçargrek i cili vuante denimin për vjedhje.