Greqi / Zjarri në Evia, evakuohen dy fshatra (foto)

Greqi

Një zjarr i madh është në proces në një zonë pyjore në zonën Kondoospotti të komunës së Dirfyon – Messapion e Evia. Zjarri djeg një pyll me pisha të dendur dhe drejtohet në fshatrat Kondotispotis dhe Stavros. Pak kohë më pare sherbimi zjarrfikes, ka udhëzuar evakuimine e dy fshatrave. Sipas Departamentit të Zjarrfikësve, forcat në zonë janë forcuar dhe sot funksionojnë 50 zjarrfikës me 21 automjete, katër helikopterë, katër aeroplanë dhe dy helikopter. Era e forte fryjnë në zonë,  aq sa zjarri është i pakontrolluar, thekson sherbimi zjarrfikes