Greqia, programi riintegrimi për të pastrehët me vlerë 21.2 milionë euro

1022

Riintegrimi i personave të pastrehë, objektet për të shurdhët dhe me aftësi të kufizuara duke siguruar tri projekte koston totale të 21.2 mil. Euro do të zbatojë Ministria e Punës, sigurisë sociale dhe mirëqenies sociale.

Siç njoftoi Ministrja e Punës, Efi Achtsioglou dhe zëvendësministrja i Solidaritet Social Theano Photios, programi i parë ka të bëjë me eliminimin e institucionit psikiatrik Lehena, cila kishte lënë një imazh te keqper Greqinë ne aren ndërkombëtare dhe zhvendosjen e ftuar në një strukturë ose familjare të tipit strukturë mbështetëse. Shtëpia e Personave me Aftësi të Kufizuara ishin fillimisht një institucion i fëmijëve. Sot ajo strehon 4 të mitur dhe 45 të rritur, 9 deri 47 vjeç.

Që nga korriku i vitit 2016, një grup i veçantë shkencëtarësh po përgatit integrimin e ushqimit në struktura të vogla, apartamente. Programi përfshin zhvillimin e strukturave të mikpritjes, profesional programit underwriting piloti, njësi të shkurtër infrastrukturës paaftë, njësi të lëvizshme duke siguruar shërbime mbështetëse për familjet, qendrat e aktivitetit, qendrat ditore për personat me aftësi të kufizuara. Programi i dytë është vazhdimi i strehimit pilot dhe riintegrimi që shkon nga 2015 për të pastrehët.

 
Këtë e pëlqejnë %d blogues: