Greqi: shpërthejnë vendasit për mbajtjen e flamurit, është nxënese shqiptare

1064

Vazhdojnë reagimet kur bëhet fjalë për raste të tilla, si rasti për përvjetorin e çlirimit të qytetit, që shorti i ra në një nxënese me origjine shqiptare, aq sa vendasit prindërit e nxënësve shpërthejnë, madje mendojnë se nuk i lejojnë fëmijët e tyre të marrin pjesë në paradë.

Shortet e para tashmë janë bërë, në bazë të qarkores përkatëse, në përvjetorin e çlirimit të Kozanit më 11 tetor, i cili do të përfundojë në të gjitha njësitë shkollore të qytetit në ditët e ardhshme.

Sipas informimit të gazetës lokale Kozanimedia, reagimet intensive të prindërve në Shkollën e Vjetër të Kozanit shkaktuan reagime dhe sherre për mbajtësin e flamurit pasi ka origjinën nga Shqipëria, gjë e cila ka performancë të dobët në rezultat, krahasuar me shumicën e shokëve të tij të klasës.

Po gjithnjë mbështetur sipas gauetes lokale, këtë radhë reagimi nuk ishte të bënte me origjinën pse është shqiptare, ashtu siç kemi parë herët e tjera, por reagimi ka të bëjë pasi nxënësja shqiptare nuk i ka notat më të mira se nxënesit vendas.

Megjithatë, kreu i Drejtorisë së Arsimit të Kozani Yannis Gambouras, i cili kontaktoi me gazetën lokale Kozanimedia pasi kishte vërejtur se ai ende nuk ishte informuar për çështjen që ka dalë në Shkollën e Vjetër, ka bërë të qartë se mbatja e flamurit  për 11 edhe për 28 tetorin, do të bazohet në qarkun e ri të Ministrisë së Arsimit, siç përcaktohet edhe në Ligj.

 
Këtë e pëlqejnë %d blogues: