Greqia therret ambasadorin e saj nga Moska Andreas Phryganas dhe e zevendeson ate urgjent

Greqi

Ambasadori i Greqisë në Moske Andreas Phryganas eshte thirrur urgjent dhe ka ngjitur shkallet e Ministrise se Jashtme ne Greqi per tu komunikuar zevendesimi i tij.

Ky vendim u vendos papritmas nga udhëheqja e ministrisë së jashtme te Greqise,  në rrëmujën e krijuar nga dëbimet e diplomatëve grekë dhe ruse mes përplasjeve rreth aspiratave të partive greke dhe ruse.

Simbas mediave greke, Ministri i Jashtëm Nikos Kotzias ka marrë vendimin për të zëvendësuar përfaqësuesin më të lartë diplomatik të Greqisë në qeverinë ruse. Për këtë arsye, është lëshuar një njoftim plotësues ku thuhet se ambasadori i Greqisë në Moske, Andreas Phryganas, u drejtua drejtpërdrejt në zyrën qendrore të Ministrisë së Jashtme greke në Athinë. Phryganas, shërben si ambasador i Greqisë në Moskë që nga marsi 2016

Normalisht, mandati i një ambasadori jashtë vendit zgjat të paktën tre vjet. Në mes të krizës paparë diplomatike mes Athinës dhe Moskës që filloi pas akuzave të qeverisë greke se pala ruse u përpoq për të blerë punonjësit shtetërorë në mënyrë që të kap në befasi marrëveshjen me Maqedoninë për të riemërtoni vendin fqinj në “Maqedoni Veriore” dhe vendimi pasues per të dëbuar dy diplomatë rusë nga Greqia, qeveria e Tsipras-Kammenou papritur ka vendosur zevendesimin e ambasadorit grek në Moskë.