“Gruaja më e shëndoshë në botë” do të dalë nga shtëpia pas 25 viteve për t’u operuar

Kryesore Shendeti


Një egjiptiane 36-vieçare, konsiderohet gruaja me peshë më të rëndë në botë, ku do ti nënshtrohet një operacioni në Indi për të humbur në peshë, tha mjeku që do ta operojë atë operacioni. Kirurgu indian Moufazal Lakntaouala ka sugjeruar që ai të marrë përsipër operacionin pasi kishte mësuar historinë e zonjës Emane Ahmed Abd el-ATI, e cila peshon rreth 500 kg, sipas medias vendase.
“Ajo vuan nga shumë sëmundje. Operacioni ka nevojë urgjente, “tha mjeku në një bisedë telefonike për agjensinë franceze (AFP).

“Motra e saj e përshkroi se ajo nuk ka dalë nga dhoma e saj për 25 vjet. I thashë vetes sime se duhet ta ndihmojë. Unë do të bëj atë , nuk ka asnjë problem, “tha ajo.
Gruaja 36-vjeçare pritet të fluturojë për në Mumbai javën e ardhshme, pas ndërhyrjes personal të Ministrit të Jashtëm indian që ti jepet një vizë asaj.

Disa orë më vonë, ministri i është përgjigjur pozitivisht dhe ndihmoi për të gjetur një zgjidhje. Familja e pacientit tha mjeku se 36-vjeçarja është diagnostikuar me sëmundje të elefantiazë .

36-vjeçarja Abd el-Ati do të duhet të shtrohet në spital për dy muaj në Indi para se të udhëtoj për në shtëpinë e saj në Egjipt.