IOM: 2,160 emigrantë te vdekur gjatë udhëtimit për në Europë në 2018

810

Agjencia e OKB-së, Organizata Ndërkombëtare për Migracionin (IOM), tha se gati 201,000 emigrantë arritën në Europë nëpërmjet detit në 2018. Mesdheu është rruga më vdekjeprurëse për emigrantët që udhëtojnë për në Evropë me 2,160 viktima të regjistruara deri më tani këtë vit, tha IOM.

Organizata Ndërkombëtare për Migrim (IOM) ka thënë se 110,833 emigrantë dhe refugjatë kanë arritur në Evropë nga deti në vitin 2018, nga 9 dhjetori. Ky është viti i pestë radhazi gjatë të cilit migrantët e parregullt dhe refugjatët tejkalojnë pragun 100,000.

Projekti i Migrantëve të Zhdukur të IOM-it tha se Mesdheu vazhdon të jetë zona më vdekjeprurëse për emigrantët në nivel global, me 2,160 njerëz që kanë raportuar të vdekur ose që kanë humbur deri më tani në vitin 2018.
Këtë e pëlqejnë %d blogues: