Italia bën përparim në integrimin financiar të migrantëve

1140

Raporti për përfshirjen financiare të emigrantëve në Itali tregon 75 për qind e emigrantëve tani kanë një llogari bankare dhe se është arritur progres në këtë drejtim gjatë viteve.

74.8 për qind e emigrantëve në Itali kanë një llogari bankare sipas raportit të 2017 nga Observatori Kombëtar për përfshirjen financiare të emigrantëve. Kjo është një shenjë e progresit në përfshirjen e qytetarëve “të reja”, por disa sfida mbesin ende, duke përfshirë natyrën joformale të sjelljes financiare të emigrantëve, thotë raporti.

Migrantët marrin mundësi financiare

Ndërmjet 2015 dhe 2016, numri i kartave me një numër të IBAN-it në posedim të banorëve jo-italiane u rrit me 38 për qind me një normë vjetore të rritjes prej 27 për qind në periudhën 2011-2016. Megjithatë, studimi paralajmëron se këto rezultate nuk duhet të lexohen si një pikë arritjeje në një proces që tashmë është përfunduar. Remitancat u rritën me 3 përqind në 2016, me përjashtim të Kinës; më tej, rritja e vazhdueshme në volumin e përgjithshëm ka qenë i shoqëruar nga një tkurrje graduale në koston mesatare prej 7.3 për qind në shtator 2009 në 5.7 për qind në janar 2018, në afërsi të objektivit 5 për qind të vendosur nga G8 dhe G20. Informaliteti është një aspekt i rëndësishëm i sjelljes financiare të emigrantëve, lidhur me besimin e tyre në komunitetet e tyre.




Këtë e pëlqejnë %d blogues: