Jerome: Nuk shoh një Evropë të solidaritetit, por të shfrytëzimit

Greqi

“Kisha nuk është një parti”

Për një“Evropë të shfrytëzimit” ka ka folur kryepeshkopi i Athinës dhe gjithë Greqisë, Hieronymus dhënë në një intervistë në televizionin shtetëror ERT1.

Në fakt, ai tha: “Unë nuk shoh sot një Evropë të solidaritetit, por unë e shoh çdo ditë e më shumë Evropën e shfrytëzimit” dhe ka rekomanduar se “duhet themelet e kësaj Evropës për të shkuar përsëri në pikën e nisjes, nga ku kemi filluar, me të njëjtat mendime dhe të njëjtin qëllim. “

Kleriku i Kishës greke nuk bëri komente lidhur mbi sulmin e fundit terrorist në Mançester, për të cilën ka shprehur tmerrin e saj dhe dënoi sulmin duke thënë se “terrorizmi është një nga efektet më të këqija të luftës.” Megjithatë, ai theksoi se “ne duhet të shohim në anën tjetër, të cilët janë ata që i çojnë këta njerëz të bëhen terroristë.

Më pas i është referuar Kishës lidhur në marrëdhëniet Kishës dhe shtetit, theksoj se roli i Kishës është të flasësh me të gjithë njerëzit dhe me ata që janë përgjegjës për shtetin, sepse “Kisha nuk është një parti” dhe për këtë arsye “është e nevojshme bashkëpunimi”. Në këtë pikë të fjalimit të tij, Kryepeshkopi Jerome ka prekur edhe çështjen e pronës së kishës dhe theksoi se “nuk ka mbështetje financiare nuk mund të jetë puna intelektuale, siç kërkohet nga kohët tona.” Ai deklaroi, në të vërtetë, se ajo ka paraqitur një mocion për shfrytëzimin e saj për të mirën e popullit dhe ka shprehur prerazi se “Kisha duhet të jetë e lirë dhe e pavarur ekonomikisht.”

 Në lidhje me problemin e refugjatëve, kryepeshkopi përsëriti se “Ne i shohim refugjatët si njerëzit në nevojë” dhe shprehu mendimin se destinacioni i tyre duhet të jetë atdheu i tyre. Megjithatë, ai shtoi prerazi se në të ardhmen ne duhet të pyesim veten: Mos ndoshta refugjatët u bënë pjesë e shfrytëzimit njerëzor.”