Komuniteti Shqiptar në Selanik: Situata në Kakavijë, do ndezim potesta shqiptare në mbarë Greqinë

244

Pas situates se rende qe po kalojne mijera shqiptare ne Piken Kufitare te Kakavijes dhe pas humbjes aksidentale te jetes se femijes 10 vjeç qe priste ne radhet e gjata me familjen, ka reaguar Komuniteti Shqiptar i Selanikut. Duke ngushelluar familjen nga Lezha te femijes se aksidentuar, Komuniteti Shqiptar i Selanikut njofton se, do te ndermarre protesta ne Selanik dhe mbare Greqine. Njeheresh, i kerkon Ministrise se Jashtme te Shqiperise dhe autoriteteve tona, masa te menjehershme, qe kjo situate te marre fund sa me pare.

Ja deklarata e plote:

KOMUNITETI SHQIPTAR I SELANIKUT

D e k l a r a t ë

Duke i shprehur ndjenjat më të thella ngushëlluese familjes se vogëlushit S. N. që humbi jetën aksidentalisht në Kakavijë, Komuniteti Shqiptar i Selanikut deklaron:

1. Kërkojmë zyrtarisht nga shteti shqiptar dhe konkretisht nga Ministria e Europës dhe Punëve të Jashtme, Ministri i Diasporës, Ministria e Brendshme dhe Ministria e Shëndetësisë të informojnë publikun për masat e marra në përballimin e situatave të paralajmëruara dhe të pritshme për shkak te COV-19 në pikat kufitare me Greqinë.

2. Kërkojmë të informohemi për hapat e ndërmarra nga përfaqësitë tona diplomatike ne Athinë, Selanik dhe Janinë në ndihmë të qytetareve shqiptarë. Roli i përfaqësive diplomatike nuk është ai i Zyrave të Gjendjeve Civile, dhe në formën e tyre me të keqe.

3. U kërkojmë edhe një herë qytetarëve shqiptarë që të shmangin lëvizjet për në Shqipëri në këtë periudhë kritike të koronavirusit.

4. Diaspora shqiptare, dhe veçanërisht ajo në Greqi, ka arritur gjithshka me sakrificat e saj dhe nuk duhet të lejojë të abuzohet me të nga askush, për arsye politike, gjeopolitike apo korruptive.

5. Në kushtet e paaftësisë totale të organeve tona shtetërore dhe diplomatike në përmbushjen përgjegjësive të tyre Kushtetuese, Komuniteti Shqiptar i Selanikut paralajmëron se do ndërmarrë protesta ligjore dhe qytetare në mbrojtje të dinjitetit njerëzor të diasporës shqiptare në Selanik dhe gjithë Greqinë.

Ftojmë të gjithë qytetarët të bashkohen për zgjidhjen e problemeve tona jetësore.

KOMUNITETI SHQIPTAR I SELANIKUT

15 gusht 2020