Kryeministri grek i përgjigjet Ministrit te Jashtëm të FYROM-it

921

Disa orë pas deklaratës famshme të Ministrit të Jashtëm Dimitrov  “ne ishim dhe jemi maqedonas”, Alexis Tsipras drejtuar Komitetit Qendror të SYRIZA-s sqaroi se, emri i Maqedonisë nuk është e vetmja pengesë në zgjidhjen e pritje mes Athinës dhe Shkupit, duke vendosur kornizë emërtimin e kombësisë, gjuhës dhe Kishës maqedonase, janë elementet kryesore të paketës problemit zgjidhje ka dalë për 25 vjet.

“Pozicioni grek është i qartë dhe është një qëndrim i përgjegjësisë. Ne jemi në kërkim për një emër, por edhe një marrëveshje më të gjerë kornizë nuk do të largohet asnjë diferencë e irredentizëm ose injorant i kërkesave të historisë. Qëndrimet kombëtare dhe të drejtat tona sovrane janë forcuar kur miqtë dhe aleatët e vendit shumohen, ndërsa iluzionet nacionaliste, të gjithë ata bëjnë është të dëmtojë vendin“, theksoi kryeministri grek
Këtë e pëlqejnë %d blogues: