Kryepeshkopi i Shqipërisë Anastasios rizgjidhet President Nderi i Feve Botërore për Paqen

256

Konfederata globale më e madhe e akredituar nga OKB, zgjodhi Kryepeshkopin e Shqipërisë, Anastasios, në Konferencën e 10-të Botërore të Organizatës së Kryqit të Kuq në Gjermani, mbajtur në Lindau, Gjermani në 19-23 gusht me temën kryesore “Le të kujdesemi për të ardhmen tonë të përbashkët.”

Këshilli Fetar i Shqipërisë mori pjesë gjithashtu në organizatën “Fetë për Paqen”, e cila përfshin këshillat fetarë dhe komunitetet nga të gjitha kontinentet e planetit. Gjatë kongresit, në të cilin morën pjesë 900 të ftuar nga më shumë se 100 vende të ndryshme të botës, përfaqësues nga e gjithë bota zgjodhën drejtues të rinj të organizatës, përfshirë Profesorin Azza Karam, sekretarin e përgjithshëm të organizatës.

Në përfundim  u zgjodhën gjithashtu presidentë nderi, duke përfshirë një nga personalitetet më të rëndësishme, Kryepeshkopin e Kishës Ortodokse Autoqefale të Shqipërisë, Profesor Anastasios, i cili është edhe kryetari i Këshillit Ndërdisiplinor për Këshillin Ndërfetar që nga 2006.