Takimi Meta – Rama për zgjedhjen e presidentit

Aktualitet

Para nisjes së seancës plenare shefi i qeverisë Edi Rama dhe kryeparlamentari Ilir Meta zhvilluan një takim në kryesinë e kuvendit. Kryefjalë e takimit mendohet të ketë qenë kordinimi i koalicionit në seancën e sotme, por edhe zhvillimi i seancës së veçantë për mbajtjen e raundit të tretë për zgjedhjen e presidentit ku dhe shumica i ka bërë thirrje pakicës të bëhet pjesë në këtë proces. Takimi i dy aleatëve kryesore në qeverisje vjen edhe pas mosmarrjes pjesë të së djathtës në tryezën e thirrur një ditë më parë nga kreu i kuvendit Meta për të diskutuar me partitë parlamentare për zgjidhjen e krizës politike si dhe, pas takimeve që ai pati mesditën e djeshme me ambasadorët, atë të SHBA-ve, Bashkimit Evropian dhe OSBE-së.