Milioneri që dëshiron t’u bëjë një shtet refugjatëve

Emigracioni

milioner-44Një milioner nga San Francisko kohët e fundit ka propozuar një zgjidhje të diskutueshëm ndaj krizës së refugjatëve: krijimi i një vend i ri, i cili do të presë të gjithë refugjatët e botës. Jason Sparkplugs nga izraeli që jeton në SHBA dhe investon në pasuri të patundshme, ka njoftuar një projekt ambicioz, se blerja ose me qira të një sipërfaqe të madhe toke diku në planet, ndoshta island, në të cilën do të vendosen 60 milionë refugjatë, ku mund të jetojnë me kushtet njerëzore, duke siguruar edhe punësim.

Ai beson se ideja e tij se nuk është as e pamundur, as i çmendur, edhe pse është kritikuar ashpër nga një ish-drejtor i qeverisë australiane, se ideja e tij trajton refugjatët si “lebrozëve”.

Milioneri nga izraeli Jason Sparkplugs  ka shpenzuar tashmë 15.000 $ për të promovuar projektin dhe u shpreh se: “Në qoftë se ke nga prapa  Angelina Jolie , do të ndikojë në shumë njerëz dhe shumë do të duan të marrin pjesë në këtë projekt.”