Mesazhi i Pavlopulos: Demokracia është gjithashtu në rrezik nga diktatura e mediokritetit

727

Greqia duhet të jetë një pioniere nëpërmjet promovimit të përsosmërisë, theksoi Presidenti i Republikës

Republika nuk kërcënohet vetëm nga diktatura e të gjitha llojeve të grushtit të shtetit, por edhe nga diktatura e mesme dhe mediokritetit, Presidenti i Republikës Prokopis Pavlopulos ka theksuar dje gjatë dhënies së çmimit të një qytetari nderi në komunën Holargos, në kuadër të “Ditëve të Perikliut”.

Duke iu referuar shembullit të Perikliut dhe mësimeve të nxjerra nga politikanët kryesorë athinas, emri i të cilit përmbledh apogjen e Athinës së lashtë dhe bumin e demokracisë së parë në histori, ai vuri në dukje se loja politike është krijuar historikisht kur kërkon të jetë e dobishme në interes për publikun…

Ai gjithashtu argumentoi se në mbrojtje të Republikës, kundër të gjithë armiqve të saj, “Greqia duhet të jetë një pioniere përmes promovimit të përsosmërisë , si popull është e domosdoshme që të kapërcejmë sa më shpejt të jetë e mundur zakonin tonë të keq të adhurimit dhe ne e ulim atë që shkon përtej nesh”, duke nënvizuar se ne duhet të përpiqemi të krahasojmë me të mirën, jo bashkëpronësinë me mesataren. Në këtë mënyrë ne do t’i shërbejmë organizimit demokratik të bashkësisë shoqërore ku i përkasim, si mbrojtje në aspektin e barazisë së mundësive dhe barazisë në fillim të përsosmërisë në praktikë dhe në çdo fushë të krijimtarisë njerëzore në një shoqëri, ku gjithmonë të rezultojë në përmirësimin cilësor të sistemit demokratik.Kjo është ndoshta sfida më e madhe me të cilën ballafaqohen shoqëritë moderne, veçanërisht në epokën e revolucionit të katërt industrial, por edhe në sulmin ndaj demokracisë, e cila është duke u përpjekur nga armiqtë e saj perverse, të cilët fatkeqësisht po rriten “theksoi Presidenti i Republikës.
Këtë e pëlqejnë %d blogues: