Ministri grek Kotzias: Shqipëria minon perspektivë evropiane…!

1100

Ministri grek Nikos Kotzias në takimin joformal të ministrave të jashtëm të Bashkimit Evropian në Estoni, ka theksuar edhe një herë se Shqipëria nuk do të integrohet në  BE nese…

Në një deklaratë për gazetarët, pas përfundimit të punës së së premtes, Ministri i Jashtëm grek “tregoi” Shqipërinë dhe planet e qeverisë shqiptare për të shtrydhur tokat dhe shtëpitë që i përkisnin Minoritës Kombëtare Greke (Epirit Verior).

Ministri i Jashtëm grek tha:

“Theksova se çështjet e të drejtave të njeriut nuk duhet të përdoren në mënyrë selektive dhe unë kam paraqitur një sërë shembujsh se si ato keqpërdoren.Së fundi, kemi diskutuar me vendet Lindore, si dhe me katër vendet e Ballkanit Perëndimor dhe Turqinë dhe kemi shkëmbyer pikëpamje se si kjo çështje mund të promovohet.

Në kontekstin e pranisë sonë këtu, unë gjithashtu kisha diskutime me një numër të Ministrave dhe Komisionerëve, ku e kam bërë shumë të qartë sipas kushteve dhe kushteve që mund të fillojnë negociatat me disa prej këtyre vendeve kandidate.

Në mënyrë të ngjashme, mesazhi i Greqisë për Shqipërinë fqinje është i ngjashëm: kur veprimet, që janë në kontrast të qartë – shkelja e fundit brutale e të Drejtave Themelore të Njeriut, dhe në veçanti e pronës, gjithashtu minon këtë perspektivë evropiane…”, theksoi ministri i grek Nikos Kotzias

/Tribune.gr/

 
Këtë e pëlqejnë %d blogues: