Ministri grek: Politikanët që nuk respektojnë të drejtat e pakicës greke nuk mund të mbajnë nënshtetësinë greke.

1086

Edhe një herë në skenë pakënaqësia e qeverise fqinje lidhur me prishjet e shtëpive në Himarë, aq sa Ministri i Punëve të Jashtme Nikos Kotzias, thekson edhe njëherë qendrimin e vendit të tij, duke përmendur edhe heqjen e n/shtetësisë së kryebashkiakut të këtij rrethi me preteksin nuk kanë respektuar të drejtat e pakicës greke në Shqipëri.

Marrëdhëniet qipriote, greko-turke, nomenklatura e IRJM-së, marrëdhëniet me Shqipërinë, duke kulminuar në prezencën e fundit të rritur greke në Javën e 72-të Ministrore të Asamblesë së Përgjithshme të OKB-së në Nju Jork dhe rolin shumëdimensional të Greqisë në çështjet ndërkombëtare dhe rajonale, ishte në qendër të intervistës Ministri i Punëve të Jashtme Nikos Kotzias dha sot, në lajmin e mëngjesit të transmetimit të ERT.

Gjatë intervistës së sotme në mëngjes dhënë në televizoinin ERT (publik) Ministri i Punëve të Jashtme Nikos Kotzias midis të tjerave lidhur me marrëdhëniet me vendet fqinjë, i pyetur më pas edhe për antarësimin e Shqipërisë  në BE, është përgjigjur se, duke iu referua parakushteve të përcaktuara nga Komisioni Evropian me kontributin e Greqisë dhe në veçanti për mbrojtjen e të drejtave të pakicave, një çështje që ai tha, çështja e statusit të pakicave në të gjithë Shqipërinë, jo vetëm në zonat e përshkruara si pakicë, por edhe në mbrojtjen e pronës.

“Masat e kemi marrë, ne kemi mbështetjen e komunitetit ndërkombëtar dhe si e shihni prishjen ata e kanë ndalur”, ka theksuar dhe përmendur masat veçanërisht të rrepta të marra nga Departamenti i Shtetit në lidhje me tërheqjen e kombësisë greke dhe madje edhe kryetari i komunës së Himarës ” Politikanët që nuk respektojnë të drejtat e pakicës greke nuk mund të mbajnë nënshtetësinë greke. Për fat të keq, unë nuk e di se cilat qeveri të mëparshme dhe shtetësi greke kanë pasur disa djem të çuditshëm, ndër të cilët është kryebashkiaku i Himarrës që promovon këto plane. Dhe e morëm atë për shtetësi. Sepse ju nuk mund të jeni shtetas grek dhe shqiptar dhe ju mund t’i ndiqni të drejtat e minoritetit grek “.

 
Këtë e pëlqejnë %d blogues: