Nesër, betohet qeveria e përkohshme

Greqi

thano portretAthinë – Mediat vendase publikojnë emrat e ministrave, si dhe emrin e Vassiliki Thanou në krye të qeverisë së përkohshme. Është hera e pare që në krye të vendit vendoset një grua. Një qeveri e përkohshme e cila do të qëndrojë deri në zgjedhjet “ekspres” që pritet të bëhen nga data 20 ose 27 shtator, kjo qeveri e përkohshme do të bëjë betimin nesër në mbrëmje ku do të bëjë betimin fetar para Presidentit të Republikës Prokopis Pavlopulos, ish kryetare i Gjykatës Supreme, zonja Vassiliki Thanou , është gruaja e parë që ndërmerr frenat e vendit në një kohë të vështirë për Greqinë.

Ministri i Financave do të jetë Jorgo Chouliarakis, person që kishte një tablo të plotë të negociatave me kreditorët, dhe ka marrë pjesë në të gjitha diskutimet dhe grupi Euroworking dhe takimet e Eurogrupit.

Në një periudhë kritike, dhe për shkak të zhvillimeve më të gjera në rajon, Ministri i Jashtëm do të caktohet një diplomat me përvojë, ish ministër në qeverit e mëparshme  Petros Moliviatis, i cili ishte në të njëjtin post në të kaluarën.

Demokracia e Re donte në fillim një person që të ketë vlerë të madhe për pozitën e Ministrit të Rendit Publik, ku vendoset Profesor Anthony Makridimitris, ndërsa Ministëri Mbrojtjes Kombëtare do të jetë ish-shefi i Shtabit, John Giagkos.

Në votimet përgjegjësia e zgjedhjeve i bie profesorit të drejtësisë, Anthony Manitakis Brendshme.

Ministri i Drejtësisë do të jetë Dimitris Papangelopulos, ndërsa  Ministër i Reformave Administrative është emëruar Profesor Michael Spourdalakis. Ndërsa Frosso Kiaos, do të bëjë betimin si ministre e Arsimit. Kristos Zois minister për Transportin Tregtar.thanou ne focus-2