Ministri për mbytjen e varkës në Paxos: Ngushëllime, nuk debatoj për njerëz të vdekur. Reagon opozita

484

Ministri për mbytjen e varkës në Paxos: Ngushëllime, nuk debatoj për njerëz të vdekur. Reagon opozita

 Deklarata raciste e Adonis Georgiadis n/kryetar i Partisë Nea Dhimoratia dhe minister se Greqia po “hollohet, po prishet”  nga refugjatët ka ngjallur një reagim nga zëdhënësi i shtypit i SYRIZA-s, Alexis Haritsis, i cili e përshkroi deklaratën si “racist, të pabindur, por edhe jashtëzakonisht të rrezikshëm”.

Duke reaguar ndaj reagimit të tij ndaj raportit të tij për “përkeqësimin e vendit” kur u informua për rrënimin tragjik të refugjatëve dhe migrantëve në Paxos në një intervistë televizive këtë mëngjes, Ministri i Zhvillimit Adonis Georgiades u përgjigj.

“Para së gjithash, ne do të donim të shprehnim ngushëllime për ata që u mbytën. Fatkeqësisht, ky imigrim i paligjshëm i pakontrolluar krijon kushte shumë të këqija për njerëzit dhe shumë prej tyre fatkeqësisht humbasin jetën e tyre dhe kjo është njerëzore. Unë nuk do të doja të hyja nëse konkurroni me SYRIZA për një bisedë rreth të vdekurve. Pikpamja e ND për kontrollin e kufijve është e njohur, “i tha ministri ne televizionin publik ERT.

Referenca e ministrit Adonis Georgiadis për “prishjen e vendit” ka ngjallur një reagim të fortë nga zëdhënësi i shtypit i SYRIZA-s, Alexis Haritsis, i cili e përshkroi deklaratën si “racist, të pabindur, por edhe jashtëzakonisht të rrezikshëm”.

Ai gjithashtu fton Kyriakos Mitsotakis të marrë një qëndrim mbi atë që tha Adonis Georgiadis.