Policia gjermane dhe polake godasin rrjetin e trafikut njerëzor

Bota

Autoritetet kanë bërë pesë arrestime mbi një rrjet kontrabandues që i sillte ilegalisht sirianët në Gjermani.

Policia gjermane kreu një seri sulmesh të mërkurën kundër trafikantëve të dyshuar të njerëzve, duke bërë dy arrestime në kryeqytet. Duke punuar së bashku me oficerët gjermanë, policia në Poloni gjithashtu bëri tre arrestime. Zyrtarët polakë së pari njoftuan kolegët e tyre në Berlin për situatën verën e kaluar dhe që atëherë dy vendet kanë punuar së bashku për të hequr rrjetin e trafikimit.

Numri i refugjatëve bie në mënyrë dramatike

Numri i refugjatëve që vijnë në Gjermani ka rënë në mënyrë dramatike në 2017, deri në 186,644 – më shumë se 100,000 më pak se një vit më parë. Në të njëjtën kohë, Gjermania është përpjekur të rrisë numrin e dëbimeve në vendet që janë shpallur “vende të sigurta të origjinës”, siç është Kosova dhe Afganistani i shkatërruar nga konflikti. Megjithatë, pothuajse gjysma e refugjatëve që apelojnë për dëbimin e tyre fitojnë rastet e tyre, ndërsa 69 për qind e sirianëve që bëjnë apel kanë rënë urdhrat e tyre të dëbimit.