Ambasadori amerikan: Historikisht e gabuar “bllokimi” i BE për Shqipërinë dhe Maqedoninë Veriore

398

Pikëpamja e tij u shpreh nga Ambasadori Amerikan në Samitin e 4-të të Selanikut.

Ambasadori Amerikan, Jeffrey Paate, foli në Samitin e 4-të të Selanikut se ishte një gabim historik që Bashkimi Evropian të mos vazhdojë me procesin e pranimit të Shqipërisë dhe Maqedonisë Veriore.

Këto vende janë legjitime që të lëvizin në orbitën evropiane. Nuk është më e rëndësishme të keni stabilitet në Greqi me integrimin e fqinjëve tuaj në Bashkimin Evropian. Ne shpresojmë që të punojmë nga afër për të sjellë këto reforma në mënyrë që këto vende të mund të anëtarësohen në Bashkimin Evropian”., tha ambasadori amerikan në Greqi.