“Times” për qendrat e strehimit të refugjatëve: “Geto në Greqi”

917

Në një artikull të titulluar “Geto në Greqi”, gazeta britanike “Times” i referohet kushteve të jetesës së refugjatëve në ishullin Lesvos, ndërsa i bën thirrje Bashkimit Evropian dhe qeverisë britanike për të ndihmuar Greqinë në trajtimin e krizës së refugjatëve, duke theksuar nevojën e bashkësisë ndërkombëtare për të luajtur një rol më aktiv në bërjen e një kontributi konstruktiv për të trajtuar problemin në mënyrë efektive. Në veçanti, e përditshmja britanike thekson: “Një nga vendet më të varfëra në Evropën Perëndimore ka peshën kryesore të krizës së re humanitare për shkak të ngurtësisë burokratike dhe mungesës absolute të shpërndarjes së burimeve ku ata kanë nevojë më urgjente. Zyrtarët e BE nuk mund të përcaktojnë gjeografinë e Greqisë, por ato janë brenda mundësive të tyre për të lehtësuar këtë dhembshuri dhe është gjithashtu brenda forcës së Britanisë për të ndihmuar “.
Këtë e pëlqejnë %d blogues: