Pse gratë ofrojnë seks në rrugë?

Gruaja

Pse gratë ofrojnë seks në rrugë-Sipas një studimi të ri, në mbështetje të kufizuar, gjendja e keqe e për të jetuar, madje edhe mërzinë janë disa nga arsyet që pengojnë gratë që punojnë si punëtorë seksi.

Studiuesit zbuluan që një pengesë e madhe që ka penguar gratë të ndahen nga puna e seksit në rrugë ishte besimi se ato nuk kishin diçka të rëndësishme për të bërë. Gjithashtu studiuesit folën me gratë që vendosën për të ndryshuar profesionin me ndihmën e ndërhyrjes quajtur U-TurnWomen’sProject.

Mërzia është gjetur të jetë një nga arsyet kryesore që mbahen gratë të punojnë në rrugë. Studimi vuri në dukje se këto gra kishin nevojë për ndihmë këtu për të gjetur një aktivitet që është e rëndësishme për to. Prandaj është e rëndësishme që të jenë të trajnuara në aktivitete që ofrojnë me një opinion pozitiv në klimën e përgjithshme të negativitet në të cilën ato jetojnë.

Deri më tani pak ishin të ditur për jetën dhe nevojat e grave të seksit të rrugës së përditshme. Studimi kishte si synim të zbulojë atë që i ndihmon femrat që të zgjedhin për një jetë më të sigurt, ose për të kaluar nga puna e seksit në rrugë, në një profesion tjetër. Ky hap në shumicën e grave u merr rreth shtatë vjet për ta bërë këtë. Gratë në këtë studim pranuan se punëtorët në Projektin nuk ishte kritik dhe dhanë ndihmë praktike dhe emocionale. Shërbimet mbështetëse për të cilët mendonin lehtë ishte në të vërtetë të dëmshme. Shumë prej grave kishin vetëbesim shumë të ulët dhe përvojë stigmatizimin intensive të disa shërbimeve mbështetëse

Puna në seks jo vetëm që nuk ka lidhje me jetën e luksit, por në fakt është shumë e rrezikshme. Studimi thekson rëndësinë e publikut për të mos i damkosur dhe shteti për dekriminalizimin e grave që ofrojnë punë seks në rrugë. Këto gra duhet të ndihen të sigurt, për të rifituar besimin në veten e tyre dhe të jenë të trajnuar në aktivitete të reja që do të japin kuptim jetës së tyre.

Burimi: Medicalnewstoday