Reuters: Mos e hapni ende shampanjën, Athina mbetet rob i kreditorëve

752

Ky është një Grexit i mirëpritur, por para hapjes së shampanjës, është e rëndësishme të kujtojmë se Athina mbetet rob i kreditorëve që nuk arritën të vendosin ekonominë greke në një orbitë të suksesshme”, thekson Reuters

Borxhi i Greqisë, pavarësisht daljes nga memorandumet, mbetet shumë i lartë, thekson Reuters, duke theksuar se “është e rëndësishme të kujtojmë se Athina mbetet e përkushtuar ndaj kreditorëve që nuk arritën të vendosin ekonominë greke në një orbitë të qëndrueshme”.

Duke kritikuar me forcë vendimet e kreditorëve partnerë të Greqisë, Reuters thekson se në rrethanat aktuale dhe në momentin e tanishëm, një mrekulli ekonomike është e nevojshme për Greqinë për të shpëtuar nga lidhjet e borxhit.

Evropianët, duke insistuar në refuzimin e tyre për të shlyer një pjesë të borxhit të Greqisë, “do të mbyllin Greqinë në një burg për dekada, me garantuesit e kreditorëve”, paralajmëron Reuters në një analizë.
Këtë e pëlqejnë %d blogues: