SHBA: 66% e amerikanëve janë në favor të legjislacionit të rreptë për armët

910

Rreth dy në tre amerikanë janë në favor të kundërshtojnë miratimin e një kuadri ligjor më të rreptë për grabitje të armatosura pas sulmit të ashpër në shkollën e mesme Florida, shumica më e pastër e regjistruar që nga viti 2008, sipas një sondazhi të botuar të martën nga instituti Quinnipiac.

Në këtë studim, i kryer në 1,249 amerikanëve në mes të 16 dhe 19 shkurt, 66% e të anketuarve thanë se do të donte që legjislacioni të jetë më i rreptë mbi armët, ndërsa 31% e refuzoi atë.

Krahu që është në favor të promovimit të rreptë të legjislacionit të pronësisë së armëve duket i zmadhuar, në krahasim me një sondazh të kryer në dhjetor 2017, kur 59% e personave të cilët janë pyetur deklaruan se janë dakord për masa të rrepta (ndërsa 36 % kundërshtojnë), ose në krahasim me muajin dhjetor 2015, kur një interes të vogël i pakicës, i kufizuar në 47% të mostrës (në krahasim me 50%). Sipas anketës së lëshuar të martën, dy amerikanë në tre (67%) mendojnë gjithashtu se është “shumë e lehtë” sot për të blerë një armë në Shtetet e Bashkuara, ndërsa ishte vetëm 59% në nëntor – pas vrasjes të 1 tetorit në Las Vegas kur 58 vetë vdiqën. Megjithatë, anketimi konfirmon ndarjet përgjatë vijave të problemit: Përkrahësit demokratë janë në favor të shtrëngimit të legjislacionit në shumicën dërrmuese të tyre, 86%, ndërsa vetëm 34% e mbështetësve republikanë ndajnë këtë pikëpamje .

Rreth dy amerikanë në tre që tani janë më të favorshëm të kundërshtojnë miratimin e një kuadri ligjor më të rreptë për grabitje të armatosura pas sulmit të ashpër në shkollën e mesme Florida, shumica më e pastër e regjistruar që nga viti 2008, sipas një sondazhi të botuar të martën nga instituti Quinnipiac. Në këtë studim, i kryer në 1,249 amerikanëve në mes të 16 dhe 19 shkurt, 66% e të anketuarve thanë se do të donte që legjislacioni të jetë më i rreptë mbi armët, ndërsa 31% e refuzoi atë.

Krahu që është në favor të promovimit të rreptë të legjislacionit të pronësisë së armëve duket i zmadhuar, në krahasim me një sondazh të kryer në dhjetor 2017, kur 59% e personave të cilët janë pyetur deklaruan se janë dakord për masa të rrepta (ndërsa 36 % kundërshtojnë), ose në krahasim me muajin dhjetor 2015, kur një interes të vogël i pakicës, i kufizuar në 47% të mostrës (në krahasim me 50%). Sipas anketës së lëshuar të martën, dy amerikanë në tre (67%) mendojnë gjithashtu se është “shumë e lehtë” sot për të blerë një armë në Shtetet e Bashkuara, ndërsa ishte vetëm 59% në nëntor – pas vrasjes të 1 tetorit në Las Vegas kur 58 vetë vdiqën. Megjithatë, anketimi konfirmon ndarjet përgjatë vijave të problemit: Përkrahësit demokratë janë në favor të shtrëngimit të legjislacionit në shumicën dërrmuese të tyre, 86%, ndërsa vetëm 34% e mbështetësve republikanë ndajnë këtë pikëpamje .
Këtë e pëlqejnë %d blogues: