Shqipëria renditet e 115-ta për Forcën Ushtarake, krahasohemi me Hondurasin dhe Tanzaninë

Aktualitet

TIRANË- Tregimi i ‘muskujve’ kohët e fundit na ka treguar se edhe forca ushtarake është e rëndësishme. Sidomos pas sulmit dhe luftës mes Rusisë dhe Ukrainës.

Forca Ushtarake e Shqipërisë vlerësohet e 115-ta nga 142 vende të konsideruara për rishikimin vjetor të “Global Firepower“. Shqipëria mban një rezultat indeksi të Fuqisë Ushtarake prej 3,0023 pikësh.

“Për vitin 2022, Shqipëria renditet e 115-ta nga 142 nga vendet e konsideruara për rishikimin vjetor të GFP-së. Ai mban një rezultat PërIndx* prej 3,0023 (një rezultat prej 0,0000 konsiderohet ‘i përsosur’),”-shkruhet në faqen zyrtare.rënda.
Ndërsa krahasoemi me fuqinë e Hondurasit, Bregut të Fildishtë dhe Tanzanisë.