Tragjedia në Itali: 793 të vdekur nga koronavirusi brenda një dite – 6,557 raste të reja

272

Dramatike është situata në Itali ku brenda 24 orëve 793 njerëz vdiqën nga koronavirusi dhe u regjistruan 6,557 raste të reja.

Numri i përgjithshëm i rasteve të koronavirusit në Itali është 53.578. Të vdekurit ishin 4,825. Në të njëjtën kohë, 6,072 persona janë shëruar. Vetëm në Lombardi, 546 njerëz vdiqën në 24 orët e fundit, sipas Reuters.

Kjo zonë tashmë po vajton 3,095 viktima, ndërsa numri zyrtar i vdekjeve COVID-19 është 3.555 në të gjithë Kinën. Autoritetet fqinje shëndetësore janë të gatshme të miratojnë modelin pandemik të Koresë së Jugut.

Sipas La Repubblica, këto janë qindra mijëra teste që synojnë zbulimin e virusit te pacientët pa simptoma. Lëvizjet e tyre do të monitorohen më pas përmes një sistemi GPS për të siguruar që ata të mos vijnë në kontakt me qytetarët e sigurt.

Dje, numri i përgjithshëm i rasteve të koronavirusit në Itali ishte 41.035 dhe të vdekurit ishin ngjitur në 3.405. Kryetarët e bashkive italianë kërkojnë masa të reja nga qeveria për të trajtuar koronavirusin në mënyrë më efektive