Vaji i ullirit lufton kancerin

Shendeti

vaji i ullirit ne focusUniversiteti i Kalifornisë: Vaji i ullirit nga Gortynia lufton kancerin dhe sëmundjet e zemrës!

Një vaj ulliri me cilësi i prodhuar në veçanti të ullinjeve në disa fshatra të malore Olympia ka provuar shkencërisht, nga Universiteti i Kalifornisë, që vepron dobishme për të ndihmuar për të parandaluar sëmundje koronare të zemrës dhe kancerit.

Kjo shumëllojshmëri ulliri me emrin lokal “Choraitiki”, kultivuar në fshatrat Gortynia Karitena në zonën e Thelpousa deri në Kontovazena dhe pjesë e Mountain Olimpia, ka shije të veçantë karakteristike të hidhur te vajit të ullirit.

Sipas hulumtimit të Universitetit të Kalifornisë është vërtetuar se vaji i prodhuar në këtë rajon përmban një përqindje më të lartë se vajrat e tjera në vend, substancës “elaioalakanthi”, e cila ka, në bazë të kërkimit shkencor, vetitë farmaceutike.