Vullkani “Agung” në Bali, dhjetëra fluturime u anuluan

885

Dhjetra fluturime u anulluan në Bali, një vendpushim i njohur indonezian, për shkak të pluhurit nga vullkani Agung.  Anulimet ndikuan në të paktën 2,000 turistë, përfshirë shumë Australianë.Vullkan Agung, shpërthimi i të cilit në vitin 1963 kishte vrarë rreth 1600 njerëz.

Sot, tymi u ngrit në 4,000 metra mbi kulmin e saj dhe 28 fluturime nga Bali u anulluan, tha Aryan Aansurichim, një zëdhënës i Aeroportit Ndërkombëtar të Denpasarit.

Kur vullkani u zgjua në shtator, autoritetet indoneziane kishin ngritur nivelin e alarmit në nivelin më të lartë dhe 140,000 vetë lanë shtëpitë e tyre. Një muaj më vonë situata u qetësua dhe shumë nga banorët u kthyen në shtëpitë e tyre. Megjithatë, aktiviteti i së martës në Agung ishte përsëri intensiv, duke shkaktuar 25,000 njerëz të detyruar të kërkonin strehim. Autoritetet kërkuan që ata që jetojnë brenda 7.5 kilometrave të vullkanit të largohen…

Më shumë se 120 vullkane janë aktive në vend, ndërsa në Zonën e Zjarrit të Paqësorit, ku përplasja e pllakave tektonike shpesh shkakton tërmete.

 
Këtë e pëlqejnë %d blogues: