Zjarri ne Evia, digjen shtepi. Ne dispozicion : 57 automjete, 5 helikopterë, 6 aeroplanë Canadair dhe 2 spërkatës PZL.

Greqi

Greqi / Digjet shtepia e pare ne Kontotispoti dhe evakuohet Monastiri. Flaket e zjarrit po drejtohen ne Psachna, ndersa per momentin ka shpetuar kercenimit fshati Kontotispoti, ndersa te dy fshatrat jane evakuar. Nje nate te veshtire do kalojne vendasit perball flakeve te zjarrit qe shpertheu rreth ores 15.30 minuta

Mediat vendase theksojne se, situata në Evia është shumë serioze. Zjarri është shperndare në tri fronte. Fshatrat e Kondotispotit dhe Stavros u evakuan. Manastiri i Shenjtë i Gorgoepikos, i cili ndodhet në Makrymalli, tani po evakuohet. Fatkeqësisht, një nga frontet po lëviz drejt Psachna këtë herë.

Është tregues se fuqia e Brigadës së Zjarrit është shumëfishuar. Në këtë kohë, ka 171 zjarrfikës me 57 automjete, pesë helikopterë, gjashtë aeroplanë Canadair dhe dy spërkatës PZL.