Category: Bota

Albright: Femra e parë si Minister e Puneve te Jashtme te Shtetit Amerikan

Madeleine Albright me te vërtetë do të shkruante një faqe të artë në lëvizjen e gruas, pasi ajo do të bëhet gruaja e parë ne krye te Ministrisë së Punëve...

Kriza europiane godet lindshmërinë

Kriza europiane godet lindshmërinë Kriza ekonomike në Europë ka reduktuar në minimume historike lindshmërinë në kontinent. Ky ishte përfundimi i Institutit Max...

Një në katër Grekë nuk kanë para për ushqim

  Që nga viti 2009 të ardhurat mujore ka rënë nga 30% në 50% për shumicën e grekëve, keshtu shkruan e perditeshmja greke Proto Thema. Vetëm ne konsumimet e...

Parlamentin Evropian heq imunitetin Marine Le Pen për deklaratat kundër muslimanëve

  Parlamentit Evropian ka vendosur, siç pritej, heqjen e imunitetit të kreut të Frontit Kombëtar të ekstremit të djathtë (FN) në Francë, Marine Le Pen. Kjo hap...

Merkel: Papunësia e të rinjve është problemi më i ngutshëm në Evropë

“Më vjen keq që vuajnë qytetarët qe nuk kane asnjë përgjegjësi për gabimet”, ka pohuar Kancelarja gjermane disa orë para takimit mbi çështjen në...

UNESCO : Në çdo dy javë humbet një gjuhë!

Në mbarë planetin është llogaritur se ka 7,000 gjuhë. Megjithatë, nga fundi i shekullit të 21-të, gjysma e tyre do të kishte qenë “shuar”, duke u ruajtur...

Papunësia rekord në Eurozonë, Greqia në vend të parë!

Për papunësinë Greqia ende mban vendin e parë në BE, me një normë të përgjithshëm në 27.2% dhe për të rinjtë nën moshën 25 vjeç në 59.1%, kjo për...

“Pasaporta Argjëndi” në Qipro

 “Në shënjë mirënjohje një pasaportë. Edhe shteti i Qipros në dëshiron të mbajë investitorët në vendin e tyre të me anën e shtetësisë” Ky...

21 milionë fëmijë në mbarë botën në skllavëri

Në Azi apo Afrikë, njerëz që nuk e dinë ndonjë punë tjetër, nganjëherë janë mbajtur si skllevër. Por edhe në Evropë njerëzit janë trafikuar dhe janë të...

Kinë, ekzekutohen të burgosurit më shumë në botë

Sipas vlerësimeve nga Amnesty International, Kina zë akoma edhe për një vit tjetër vendin e parë në ekzekutimet e personave të dënuar me vdekje. Organizata, në...