Category: Rajoni

Nivelet rekord të papunësisë në eurozonë

Papunësia në Greqi per vitin vitin 2014 mendohet te kape shifrën 28% ne Greqi dhe 5% në Gjermani. Gjthashtu papunësia pritet të arrijë në një nivel të ri...

Greqia, vendi me pesimist i pensionisteve

Greqia e memorandumeve, e euros, e papunësise dhe paqëndrueshmërise është një vend i plakur. Kjo rrjedh nga analizat e të dhënave të anketës të Departamentit...

Merkel: Nëpunësit civilë në Greqi duhet të reduktohen

  Kancelaria Merkel sebashku me Ministrin e Finacave gjerman Soible Kërkohen përpjekje të mëdha politike për të arritur këtë objektiv, thotë kancelaria...

Kriza, 73% e grekëve s’do bëjnë pushime

Sipas një sondazhi të kryer në Greqi nga Instituti i Konsumatorit rezulton se këtë vit 73 për qind e grekëve nuk do të shkojë me pushime. Sondazhi, i kryer në...

Rriten azilkërkuesit nga Ballkani

Rriten azilkërkuesit nga Ballkani Muaji tetor i vitit 2012 shënoi pikun e kërkesave për azil për shtetasit e vendeve të Ballkanit Perëndimor. Raporti i Zyrës...

Papa Franciskos kritikon “indiferencën” për fatin e emigrantëve

  Papa Franciskos kritikoi diten hënë, në vizitën e tij të parë historik në Lampedusa, “indiferencën” e botës në lidhje me fatin e...

Greqi: Sigurimi i shtetit po pergjon 50.000 telefona celular

  Sigurimi i shtetit grek (EYP ELAS) kane pergjuar telefonat e më shumë se 50.000 njerëz! Vetëm këtë vit pergjimi zyrtar i telefonova nga ana e...

Korrupsioni: Greqia vendin e pare ne BE, në të njëjtën pozitë me Kolumbinë !

  Harta e Korrupsionit Botëror: Greqia vendin me te  keq në BE në të njëjtën pozitë me Kolumbinë, ku një në pesë grekëve ka dhene rushfet zyrtarit...

Greqia: Recesioni më i thellë ne 5%, si dhe papunësia më 27.8%

    Recesioni më të thellë që imponohet nga huadhënësit ndërkombëtarë në Greqi, pritet këtë vit nga Fondacioni per Kerkime Ekonomike Industriale,...

Greqi – Emigrante kujdes ne kamping, gjoba 300 euro!

  Sipas draftit të ligjit të ri për turizmin, eshte dyfishuar gjoba për kampingun e lire, sipas draftit të ligjit ri mbi turizmin. Pra, nga 147 euro do të...