10 ligje të çuditshme nëpër botë

1620

Teksa në Shqipëri po flitet për zbatimin e ligjit, për reformën në drejtësi apo atë zgjedhore, po ju tregojmë disa ligje mjaft interesante dhe paska të çuditshme nëpër botë.

Ja lista e tyre:

1 – Në Japoni quhet shkelje e ligjit nëse je mbi peshë.

2 – Në Samoa quhet shkelje e ligjit nëse harron ditëlindjen e gruas.

3 – Në Bangladesh, nxënësit mbi 15 vjeç burgosen nëse kapen duke kopjuar në provim.

4 – Në Kanada nuk mund të blesh një produkt duke paguar me monedha, sidomos nëse vlera e mallit është mbi 10 dollarë.

5 – Në Finlandë, gjobat e makinës llogariten në përpjestim me të ardhurat mujore të shkelësit.

6 – Në Greqi, policia mund të arrestojë një person nëse dyshon se ai ka virusin HIV. Për t’u siguruar, ka të drejtën ta dërgojë të dyshuarin të bëjë analizat.

7 – Në Minesota, SHBA, është shkelje ligji nëse të brendshmet e femrave dhe meshkujve vendosen të thahen në të njëjtin tel.

8 – Në Singapor, çamçakëzi është tërësisht i paligjshëm. Ky rregull është në fuqi që nga viti 1992.

9 – Në Filipine dhe Vatikan, divorci është i paligjshëm. Këto janë dy vendet e vetme në botë që nuk e njohin ndarjen e dy bashkëshortëve.

10 – Në Victoria, Australi, quhet shkelje ligji nëse ndërron një llambë pa qenë elektricist i licencuar.
Këtë e pëlqejnë %d blogues: