130 gazetare kerkojne : Jo fotografi me trupa njerezish te djegur

Aktualitet

Greqi / Dhjetra gazetarë kerkojne për mobilizimin e organeve të ESIEA-s kundër fenomenit të riprodhimit të fotografive të kufomave të djegura.

Një letër prej 130 gazetarësh u dërgua në Bashkimin e Trupi Mbikqtres dhe në Trupin Mbikëqyrës të Etikës, duke kërkuar mobilizimin e organeve të tij kundër fenomenit të riprodhimit të fotografive me trupa të djegur për hir të “informacionit”.

“Tragjedia qe goditi mijëra qenie njerëzore në Atikën Lindore është e qartë se kuptohet dhe kërkon respektin tonë për dramën e atyre që preken dhe ata që janë në zi për humbjen e njerëzve të tyre. Eshte urgjente qe Këshilli Drejtues dhe Organeve Disiplinore të Bashkimit duhet të mbroj njerëzit nga kanibalizimi që janë të pikëlluar dhe nuk kanë dhënë leje askujt leje per te publikuar ne kete menyre të vdekurit e tyre”.

Nga ana tjeter Këshilli Drejtues dhe Organeve Disiplinore të Bashkimit (ESIEA) në mënyrë të përsëritur, përmes njoftimeve të saj, ka dënuar publikimin e fotografive të të vdekurve dhe i referohet Kodit të Etikës të Shoqatës, i cili në mënyrë eksplicite thekson respektin për personalitetin,dhe ndjeshmërinë, si dhe respektin për të afërmit e vdekur dhe të vdekurit dhe miqësia është detyra kryesore e gazetarit.