MPJ turke : Ministër grek JO serioz !

Rajoni

reagon turqia

Turqi  –  Referencat Panos Kammenou që Erdogan bëri deklarata idiote shkaktoi deklaratën përkatëse të ministrisë së jashtme turke. O Panos Kammenou ditën e enjte kishte vizituar postën kufitare në Molivdoskepasti ku dhe tha: Në qoftë se Erdogan do që të shfuqizojë Traktatin e Lozanës atëherë ne do të kthehet në Traktatin e Sèvres “dhe theksoi” humbjet e vazhdueshme të forcave të armatosura turke dhe degradimin e plotë pas grushtit të shtetit kanë çuar Erdogan deklaratave idiote. Por kjo deklarate e tij nuk ka kaluar lehtë nga ana tjetër. Turqia ja kthyer përgjigjen me të njëjtën monedhë…

Deklarata e MPJ turke

“Ne po ju kthejmë karakterizimet e Ministrit grek të Mbrojtjes bërë më 1 dhjetor kundër Presidentit tonë ashtu siç është e njohur se, nuk është kompetent për të vlerësuar dhe për të parë zhvillimet e pikëpamja ndërgjegjshëm. Ministri i mbrojtjes ka humbur aq shumë perceptimin ku pak ditë më parë dha nderime ( dekorata) që lidhen me EOKA-s. Organizata e cila ka qenë e përfshirë në aktivitete terroriste në Qipro, ka shkatërruar çdo përpjekje bashkëpunuese e bëra në mes të dy vendeve. Ky qëndrim shkakton dëme në përpjekjet që ne bëjmë për zhvillimin e bashkëpunimit mes dy vendeve. Ne i bëjmë thirrje ministrit të Mbrojtjes, Panos Kammenou edhe një herë të jetë serioz dhe të sillet me përgjegjësi, si i ka hije një funksionar dhe për të shmangur deklaratat dhe veprimet e tilla nga tani e tutje. “